Resort Villa Sophia

Uitgangspunt van Resort Villa Sophia is en blijft het aanbieden van rust en ruimte in een natuurlijke ambiance, waarbij privacy een belangrijk uitgangspunt is. Op het perceel staan alleen al zo’n 14 verschillende soorten fruitbomen en het heeft een grote diversiteit aan bloemen.

Villa Sophia heeft begin 2019 een make-over gekregen, waarbij vooral gekeken is naar comfort. Het terras bij het zwembad is uitgebreid, alsook het terras bij de buitenkeuken. Er staan nieuwe ligbedden bij het zwembad, die zijn voorzien van comfortabele dikke kussens. Ook in de vakantieverblijven is een en ander aangepast. Zo staan overal nieuwe bedden (boxsprings) en moderne koffiezetapparaten. De meer avontuurlijk ingestelde gasten kunnen chillen in de Lounge Lodge, onze nieuwe safaritent.

Het terrein van Villa Sophia beslaat bijna 10.000 vierkante meter. Het bestaat uit diverse terrassen die uiteindelijk eindigen in een bosachtige omgeving. Het heuvelachtige gebied waar het kleinschalige resort zich bevindt, ligt in een ‘beschermd’ natuurgebied, waar niet meer gebouwd mag worden.
De Nederlandse eigenaren van Villa Sophia wonen op het terrein. Hun gasten verblijven in het appartement, het vakantiehuis of de luxueuze safaritent. Voor mensen die niet goed ter been zijn, is het resort minder geschikt.

Villa Sophia heeft een zwembad met een zonneterras, waarop ligbedden en parasols. Het zwembad is niet omheind. Er is een jeu de boulesbaan aangelegd en diegenen die meer actie willen, kunnen tafeltennissen. Verder is er een grote buitenkeuken waar gebarbecued kan worden. In de nabije toekomst wordt deze keuken geprofessionaliseerd. Masterchef Portugal!

Villa Sophia staat in Portugal geregistreerd als Alojamento Local onder nummer 91695/AL.

Adres

Rua das Cabelas 2, Sao Domingos
2500 – 638 Salir de Matos
Portugal

GPS N39°27’11.598” W9°6’47.087”

Tel.

+31 6 25161258 (Rob)
+351 967223940 (Renske)
+351 262104149